Ziptone column mei 2024: Dit is waarom elk KCC een tradwife nodig heeft

Deze column over verscheen op 17 mei 2024 op Ziptone

Zit je met de handen in het haar omdat je geen geschikt personeel kunt vinden voor je KCC? Zoek het eens in een compleet nieuwe hoek: neem een tradwife aan in je team. Ze gaat voor 100% C-SAT.

De tradwife is een overwegend jonge, Westerse vrouw, die niet alleen fervent aanhanger is van de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen, maar dit ook vol overtuiging praktiseert. Mannen slaan de mammoets in elkaar en snijden op zondag het vlees aan dat door de vrouw des huizes is bereid, die daarnaast ook alle overige huishoudelijke en zorgtaken op zich neemt.

Tot in de puntjes verzorgd

Tot zover het uitstapje naar de jaren 50. Wat tradwives anders maakt dan de traditionele huisvrouw, is dat zij zelf vol overtuiging kiezen voor deze leefstijl én ook nog een carrière hebben. Zij maken namelijk socialemediacontent over hoe zij de huishoudelijke taken uitvoeren. Smetteloos gekleed en met tot in de puntjes verzorgde haar en make-up.

De kleuters van tradwife Nara Smith hadden trek in een tosti. Denk maar niet dat Nara in een afgetrapte joggingbroek met een moeder-knot-op-de-kop een plakje supermarktkaas tussen twee bammetjes al zuchtend en vloekend in het tosti-ijzer stopt. Nee, de tradwife bakt zelf een zuurdesembrood, tovert een liter melk en wat azijn om tot mozzarella, draait een pestootje in elkaar, maakt daarbij zelfgemaakte kruidenboter én bakt de tosti in een koekenpan.

Pakjes of magnetronmaaltijden zul je niet tegenkomen in de georganiseerde keukenkastjes van de tradwife. Haar levensdoel is om voor haar echtgenoot, kinderen en zichzelf (in die volgorde) gezonde, voedzame maaltijden te koken, zonder E-nummers, conserveringsmiddelen en vaccinaties erin. Daarvoor staat ze graag 14 uur per dag in de keuken, met camera in de aanslag, al pratend tegen haar miljoenenpubliek.

De tradwife gaat voor 100% C-SAT

Maak niet de fout om te denken dat de tradwife in een klantcontact omgeving met een typemachine zou werken. Zij is dol op nieuwe technieken, tools en apparaten. Bestelde items worden onder het toeziend oog van haar miljoenenpubliek uitgepakt, uitgetest, de voors- en tegens worden besproken en de toepassing wordt gedemonstreerd. De tradwife zal niet snel vergeten om te communiceren of anderen te informeren: ze neemt haar publiek mee in alle stappen die ze doet én legt het zorgvuldig vast. Kennis delen, daar blinkt ze in uit. Ze speelt in op de behoeften van haar interne klanten, gaat voor een 100% C-SAT én zorgt voor een fantastische werk-privé balans.

Totdat de man weer thuiskomt van mammoetjacht, want dan moet het huis wel spic en span zijn.

Share the Post:

Gerelateerde berichten